Bijna Dive Master

Ik ben dus nog steeds op Ko Tao, maar niet voor lang meer... Helaas, ik heb het hier echt goed naar mijn zin. De groep waarmee ik werk is geweldig. Ik zou echt willen blijven, maar over 5 dagen vertrek ik richting Bangkok. Van waar ik mijn visa en vliegticket voor Vietnam ga regelen.

Ik heb al een tijdje niets meer van me laten horen, maar superveel is er ook niet gebeurt afgezien van duiken, maar hier zal ik deze keer niet al te veel op in gaan.

Wat is er dan wel gebeurt....

Ik ben 20 dagen geleden gebeten door een hond. Het was spingtij en er was nog maar 1 a 1,5 m strand toen ik om 23:00 naar mijn bungalow liep. De hond sprong uit zijn huis en beet me meteen in mijn bovenbeen. Ik had dus pas door da die hond er was toen hij al aan mijn been hing.

Door die beet ben ik nu dus trotse eigenaar van een hondsdolheidskuur... Dat had ik dus altijd willen hebben toen ik op reis ging. Ik heb al vier prikken gehad en 9 september heb ik mijn 5-de en laatste prik.

Die prikken zijn overings agressief. Van de eerste voelde ik niets van. De tweede had ik een dag gigantisch koppijn, van de derde was ik twee dagen ziek en van mijn 4de heb ik 5 dagen geen alcohol kunnen drinken zonder er koppijn van te krijgen. Maar nu ben ik weer ok.

Verder heb ik een week geleden een ooginfectie opgelopen in beide ogen. Je kan dus stellen dat het niet geheel mijn periode is. Maar keb hiervoor een antibiotica oogcreme gekocht bij de apotheek en de infectie is alweer over.

Dan weer over op de leuke dingen!!!
Ik heb een duik gemaakt naar 38,5m diepte!!! Ik ben gemachtigd om tot 30m diep te gaan, maar een van de instructeurs, met wie ik goed kan opschieten, deed een diepduik curses en ik mocht gratis mee. We hoopten om narcosis op krijgen, maar dit is helaas niet gelukt.

Narcosis is vergelijkbaar als iemand die stoned is. Je kan dit krijgen door diep te duiken en doordat hierdoor het effect van de stikstof in de lucht dermate versterkt wordt kan je narcosis krijgen. Hierdoor vool je je "stoned" en kan je gekke dingen doen.

Iedere duiker probeert dit te krijgen omdat het geen bijwerkingen heeft en wanneer je iets opstijgt is het meteen weer over.

Verder hebben we een duikplek waar haaien zijn. Toen ik hier kwam moest je geluk hebben om een haai te zien op een duik, maar in de laatste twee weken sterft het van de haaien. Ik heb op een moment 5 haaien tegelijker tijd gezien!! De grootste was zo'n 2m.

En vandaag heb ik mijn eerste duik geleid!!! Ik weet niet of dat zo slim was van de klanten om mij te volgend, maar dat deden ze dus toch en we hebben een leuke duik gehad.

Dit is onderdeel van mijn Dive Master programma. Morgen doen we twee duiken op de duikplek die ik in kaart heb gebracht. Ik ga vragen of ik deze duiken ook mag leiden.

Om mijn Dive Master te halen moet ik nog 3 dingen doen en hiervoor heb ik nog 3 dagen, het kan dus nog drk worden.

Ik moet nog 1 examen afleggen over "dive skills & environment". Mijn map tekenen. Ik heb de duikplek wel in aart gebracht, maar moet het nog uitwerken.

En tot slot moet ik een stresstest doen. Ik moet met een ander Dive Master Trainee ademen uit een mondstuk (buddy breathing) en daarbij onze uitrusting uitwisselen. Ondertussen gaat onze instructeur ons hinderen door bv onze masker, vinnen en/of gewichten af te gooien.

En om een echte Dive Master te worden moet je een "snorkeltest" afnemen. Voorheen moest je een masker en snorkel opdoen en dan gooide iemand 1 liter mix in je snorkel. Omdat je neus geblokkeerd is door de masker is de enige manier om adem te halen door de snorkel. Echter is een keer iemand aan overleden omdat hij na deze test besloot de fles helemaal op te drinken... Hierdoor is de test nu verboden.

Nu is er nog wel alcohol mee gemoeid, maar toch is de hoofdtaak van de "snorkeltest" om de nieuwe Dive Master voor de gek te houden. Hierdoor heet het tegenwoordig ook een "DMT-Chalange". Ik ben dus benieuwd met wat ze bedenken. 1 september heb ik deze test.

Dat was het weer voor nu.. Tot over 2,5 week... ai, dat klinkt vreemd....

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer