Eerste werkweek & cycloon Monica

Hallo,

ff een kort berichtje, omdat ik op mijn werk zit en maar een half uur lunchpauze heb.

Mijn eerste werkweek zit erop... echt saai werk, maar daar doe je niets aan en dat wist ik van tevoren. De werkgevers zijn overigens heel aardig. Ze weten dat het klotewerk is en proberen ons dan ook zoveel mogelijk op ons gemak te laten voelen.

Afgelopen vrijdag zijn we naar de zeilclub gegaan. Omdat we bij dit kantoor werken kunnen we gratis lidmaatschap krijgen. Hier hebben we ook een drankje gedaan en gelunched. Dit resulteerde in een pauze van 2 uur lang waarvan we er 1 mochten schrijven.

En vrijdagmiddag stopten we een klein uur eerder. Iedereen werd in de kantine verwacht om een borrel (en liefst zoveel mogelijk) te drinken. En ook dit uurtje mochten we schrijven!!!

De hoofdreden waarom ik dit verhaal schrijf is omdat cycloon Monica richting Darwin komt! Ze verwachtten dat cycloon morgen Darwin bereikt (zie de afbeelding met de verwachting van hoe de cycloon zich voortbeweegt) Dit is een "class 5" cycloon (De hoogste categorie) en er zijn al windsnelheden waargenomen van boven de 350 km/u...... :S

Over het algemeen zijn het de vrouwen die druk aan het winkelen zijn voor de noodrantsoen. Wanneer je de mannen vraagt of ze alles hebben wat ze willen, is het antwoord meestal dat ze enkele kratten bier ingekocht hebben en dat dat wel voldoende is! Hopelijk zijn er nog kratten te verkrijgen wanneer ik klaar ben met werken....

Er zijn twee groepen mensen mbt de cycloon.. een groep is heel bang en de andere groep vind het juist spannend omdat het normaliter een hele mooie storm is.. totdat hun dak eraf vliegt uiteraard...

Ikzelf vind het ook best spannend, het schijnt een mooie storm te worden!

Oja.. om het thuisfront op de hoogte te houden of ik de cycloon overleefd heb, zal ik woensdag een bericht achterlaten in het gastenboek!

Hoang

VERVOLG:

Het is nu 14:45 en we worden gevraagd het kantoor te verlaten, omdat iedereen naar huis gaat om voorbereidingen te treffen....... We mogen wel onze uren tot 17:00 schrijven!!!

Gelukkig hebben we net de laatste update gezien op internet. De verwachting is dat de cycloon afzwakt naar een categorie 3 cycloon. Dit betekend windsnelheden van 170 - 224 km/h.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer