Melbourne

Op verzoek van een hard afstuderende Mark een sterk verhaal (Ps. Ik heb jou nog nooit hard zien werken, maar geef jou in dit geval het voordeel van de twijfel)

Ik zit nu al een kleine drie weken in Melbourne en zoals ik in mijn vorige mail al kort heb geschreven vind ik het een mooie stad maar qua levendigheid valt het een beetje tegen. Deze mening heb ik na 3 weken nog steeds, want heb nog geen nacht echt goed kunnen stappen. Ik hoor wel verhalen dat je het mogelijk is, maar ieder keer dat ik er ben is de kroeg praktisch leeg.

Maar ik wil jullie wel wat foto's laten zien van een mooi stukje Melbourne, ook met het oog op het gebeid Overstad in Alkmaar (mijn afstudeerproject). Een van de vragen hier was hie je het gebied aan het kanaal kan ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig gebied. Hier in Melbourne hebben ze het heel leuk gedaan, vandaar de foto's.

Naast de stad verkennen ben ik met (v.l.n.r.) Nelleke, Jeroen en Natelie naar de Australian Open geweest. We hebben een groundpass gekocht waarmee we overal konden komen, behalve in de hoofdarena voor maar $27!!!! (Das ca 18 euro).

We hebben hier de wedstrijden gezien van Ancic - Ferrer, de dames dubbel met Kraijcheck, de mixdubbel van Bupati & Hingis - Wang & Lee en Johanson - Simon.

Het regende ook die dag en in tegenstelling tot hoe (professioneel) ze in Parijs en London de baan afschermen zagen we hier een soort komediespel van een soort mierencolonie om de baan droog te krijgen!

Na een tijdje in Melbourne te hebben doorgebracht, vonden we het tijd om ook iets in de buurt van Melbourne te bekijken. Op een dag van ca 45 graden zijn we (v.l.n.r. Katja, Caroline, Peter en Ian) naar Phillip Island gegaan met de auto. Hier hebben we afkoeling gezocht in de zee. Naderhand zijn we naar een Koala park gegaan. Dus ik heb nu ook mijn eerste Koala gezien!!

De trip eindigde bij een uitkijkpost van zeerobben. Helaas was het slecht weer waardoor ze op een eiland verbleven dichtbij de kust en niet aan de kust. Het slechte weer heeft wel mooi uitzichten opgeleverd toen op opklaarde!

Verder was het 28 en 29 february aziatisch nieuwjaar. Ik heb mijn familie in NL nog niet opgebeld (sorry, ik weet dat het slecht is) Dus bij deze (wederom) gelukkig nieuwjaar toegewenst aan mijn familie.

We zijn toen naar Chinatown gegaan om de festiviteiten te bekijken. Chinatown bleek maar 2 straten lang te zijn, dus superveel was er niet beleven. Maar ik heb wel de traditionele "drakendans" gezien!

Tot slot heb ik nu een auto gekocht! Ik heb de afgelopen week gezocht voor een auto. Eerst ben ik een paar dagen iedere dag de grootste hostels langsgegaan om te kijken naar de advertenties van de backpackers. Ieder keer wanneer ik opbelde was de auto alweer verkocht. Op een avond keek ik gewoon voor de gein hoeveel een auto zou kosten als ik deze gewoon bij een dealer zou kopen. En wat bleek... de auto's bij de dealer zijn goedkoper!!! En nog een ander voordeel: ze mogen de auto alleen verkopen met een "road worthy certificate". Niet te verwarren met een APK in NL, want met een APK wordt alleen de basis nagekeken. Nu worden echt alles onder motorkap nagekeken incl de kabels, de auto wordt uitgebalanceerd, etc. Dus ik heb echt een goede auto wanneer ze er klaar mee zijn!

De auto die ik gekocht heb is een Ford Falcon stationwagon van '93 met automatische spiegels, centrale deurvergrendeling met voldoende plek voor 6 personen! Ik heb geen versnellingpook in het midden maar de versnellingpook aan mijn stuur. De auto kost me $3000,- (E 2000,-) en ik moet ook nog eens de registratie voor een jaar betalen van $590,- en nog eens een overdrachtsgeld of zoiets aan de staat van $140,-.

Dit alles is veel geld, maar ik ga deze auto in Sydney voor minstens $4000,- verkopen! Dus het geld zie ik aan het eind van mijn rondreis weer terug en met dit geld kan ik mijn periode in zuidoost azie betalen.

Zoals gewoonlijk veranderen plannen wanneer je reist. Ik ga nu niet meer naar Nieuw Zeealnd. Dat doe ik wel een andere keer. In plaats daarvan ben ik van plan de vlucht van Hongkong naar Bangkok te annuleren en deze reis te gaan backpacken. Ik heb hier hele leuke verhalen over gehoord!

De autodealer heeft in ieder geval beloofd dat ik maandag de auto op kan halen, dus helaas heb ik geen foto van de auto. Dinsdag vertrek ik dan met 8 of 9 anderen naar Adelaid. We zijn nu al met 8 personen en zoeken nog twee andere voor de roadtrip. Maar dat zal wel geen probleem zijn.

We zijn van plan niet al te lang in Adelaide te blijven, gewoon een paar dagen om de stad te verkennen. Het schijnt een aborigenalsstad te zijn waar weinig te doen valt. Hier kan ik dus de aborigenals vinden voor mijn opdracht van het voetbalteam om een aborigenal in mijn zwaluwenshirt te hijsen en een fles wiskey mee te drinken! Na Adelaide vertrekken we dan  naar Perth.

To de volgende keer in Adelaide of Perth!

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer