Nog steeds duiken

Hallo lui,

Zoals jullie zien ben ik nog steeds aan het duiken in Ko Tao. Ik ben nu bezig met het halen van mijn Dive Master.

De eerste twee dagen van mijn Dive Master training moest ik studeren... en dat waneer ik op vakantie ben.. gadver! Maar de theoretische kennis die ik in deze dagen heb opgedaan heeft zich wel terugbetaald de dagen erop.

Ik heb geassisteerd in een Rescue curses en in een Open Water curses.

In de Rescue curses was ik nu telkens de verdrenkeling. En omdat de leerling niet zo snugger van begrip is heb ik hem twee maal onder water gedrukt toen hij mij kwam redden. (hehehe.. keb MIJN sport gevonden!!) Als verdrenkeling zijnde mag je of moet je zelfs gemeen zijn, zodat de leerling op zijn fouten wordt gewezen.

Azzam, de leerling, kwam dus zonder een drijver op mij af dus had ik de uitgelegen mogelijkheid om hem een aantal keer naar beneden te drukken. En hij was zo stom om de volgende keer wederom zonder drijver naar mij toe te zwemmen... Leuk!!!!

Als redder moet je altijd met een drijver naar de in paniek geraakte duiker toe zwemmen. Je drukt dan de drijver in de armen van de duiker en zorgt dat je zo snel mogelijk de duiker van achteren vastpakt en zorgt dat de drijver goed in de handen van de duiker zit zodat hij blijft drijven en kan kalmeren.

In de Open Water curses (begin curses) heb ik zo'n 8-tal keren kunnen helpen. Een aantal keren konden enkele leerlingen hun oren niet klaren. Je brengrt ze dan een klein beetje omhoog totdat ze geen last meer hebben van hun oren en dan breng je ze langzaam weer naar beneden. Ook raakten een aantal personen een klein beetje in paniek, zij het doordat ze hun masker volliep met water en ze die niet konden legen of ze botsen tegen elkaar op en raakten een beetje in paniek omdat ze dan bang waren dat ze vervolgens tegen het koraal aan te botsen. In dit geval zwom ik er op af, greep ze vast, kalmeerde hun en hielp hun met hun probleem.

Zo zie je maar dat ik best wel wat meemaak. En in mijn vorige verhaal was ik best denigrerend over mijn eigen Rescue curses, maar achteraf heb ik toch voldoende geleerd in de 2,5 dag dat die curses duurde.

Gisteren heb ik dus 4 duiken gedaan en daarom heb ik vandaag een vrije dag genomen. Enerzijds om wat uit te rusten anderzijds om weer wat te studeren. Vandaag en morgen wil ik mijn nog openstaande theorie leren om vervolgens mijn theoretische examens af te leggen.

Naast de theoretische kennis, moet ik ook nog fysieke oefeningen doen. Zoals 400m zwemmen, 800m zwemmen met flippers en snorkel, etc.. Deze oefeingen worden getimed en op basis daarvan krijg je een score.

Ook moet ik een duikplaats in kaart brengen. Dingen die erop moeten staan zijn: hoe ziet het eruit, hoe diep is het, wat zijn de leukste dingen om te doen/ zien daar, etc.

En tot slot moet ik nog veel meer assisteren in cursessen. Hierbij wordt ik dan beoordeeld door de duikinstructeur.

Dat is dan ook meteen wat ik de komende 4 weken zal gaan doen...

Mike vroeg nog om de prijzen van de duikcursessen.

1. Open Water curses = 9000 baht (+800 baht voor boek) - 3 dagen

2. Advanced Open Water curses = 7020 Baht (+800 baht voor boek) - 2 a 2,5 dag

3. Emergency First Responce = 3000 Baht - 0,5 a 1 dag

4. Rescue Curses = 7200 Baht (+800 voor boek) - 2 dagen

5. Dive Master = 25000 of 28000 Baht - net zo lang als je erover wilt gaan doen

Dit zijn de bedragen die ik voor de cursesen heb betaald. Op de cursessen "Advanched Open Water", "Rescue" en "Dive MAster" heb ik 10% korting gekregen omdat ik bij dezelfde duikschool eerder een curses heb gevold.

Daarnaast geven ze ook in twee stijlen les. de PADI-stijl of de SSI-stijl. Beiden zijn erkende certificeringen over de gehele wereld, er is ook niet veel verschil tussen de beide certificeringen maar PADI is toch iets meer erkend en ook iets meer werk.

Wanneer je PADI doet moet je de boek erbij kopen en wanneer de SSI doet hoeft dat niet en kan je dus 800 baht sparen per curses. Ik heb het PADI stijl gedaan.

Toen ik in bangkok aankwam was 1 euro 48 baht. Ik weet niet de koersen nu zijn..

Dit was het wel voor nu... In mijn volgende mail zal ik jullie op de hoogte houden van wat ik allemaal meemaak onder water.

Groeten,

Hoang

Ps. Omdat er ook mensen zijn die zelf in Ko Tao zijn geweest nog ff dit bericht.

PURE Lounge bar is afgelopen nacht afgebrand. Ze zouden morgen hun eerste jubileum vieren, maar omdat ze zo succesvol warten heeft schijnbaar een thai de tent afgebrand.

Voor de gene die nog niet in Ko Tao zijn geweest: PURE was de beste tent op het eiland!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer