Oud & Nieuw

De voorbereidingn op Oud & nieuw begonnen al een paar dagen eerder. Want wat gaan we doen... naar een uitkijkpost of naar een feest... en welk uitkijkpost of welk feest?

De dag ervoor besloten we maar op pad te gaan en het een en ander te bekijken. We komen hier nu eenmaal niet meer terug met oud en nieuw, dus moet het meteen goed gebeuren.

Ik was de enige voor wie een feest niet hoefde. De goedkoopste ticket, met uitzicht op de harbour bridge, was $130,- en das zo'n 80 euro... en dan heb je nog geen ene drankje op. Maar als er besloten werd om daarheen te gaan ben ik ook geen partypooper en zou ik ook wel zijn gegaan.

Uiteindelijk werd er besloten om naar de overkant te varen (Cremorne point). De reden hiervoor was omdat we hier goed zicht hadden op de Harbour Bridge en Opera House en dat we hier ons eigen drank mee mochten nemen!!! Hat was wel een gok om hierheen te gaan, want de punt hadden we niet bezichtigd, omdat het bloedheet was en we al de gehele dag op pad waren.

Omdat we niet wisten hoe druk het zou worden gingen we oudjaarsdag al om 11:00 naar die plek. Eenmaal daar aangekomen waren we uiterst tevreden over de uitzicht! Alles was goed te zien en de drukte viel mee en omdat ander NL van de startgroep al eerder zijn gegaan, konden we daar gemakkelijk aanschuiven. Toen begon het wachten. Gelukkig hadden we van tevoren voldoende eten en drank ingeslagen (ook non-alcoholische) waardoor het goed te doen was. Gaande weg werd het steeds drukker en ook gezelliger! We hebben ook een heel mooie zonsondergang gezien bij de harbour bridge en een mooie skyline van Sydney!! Helaas hebben wij "speelgoedcamera's"  waardoor we geen goede foto's van deze mooie momenten hebben kunnen maken, maar ze blijven wel in onze geheugen gegrift!

Om 21:00 begon dan het familie-vuurwerk voor de kleine kinderen. Deze is vergelijkbaar met het vuurwerk dat na de Kermis wordt afgeschoten en was ook wel leuk.

Gaandeweg werd iedereen uiteraard wat lammer en begonnen een aantal in te kakken. Ik kan het niet omschrijven hoe de sfeer hier was, maar naarmate het 00:00 werd, werd de menigte onrustiger en de feeststemming werd groter en groter! Om 00:00 ging dan het vuurwerk af! Echt 10 minuten lang, (of langer) echt geweldig!!! Het mooie ervan is dat er op 3 platform vuurwerk synchroon werd afgeschoten en als climax stond de hele harbour bridge in lichte laaie van het vuurwerk!! Hier heb ik helaas geen foto's van want die mislukte gewoon. Gelukkig heb ik een filmpje gemaakt!

Tja, nu is het 2006... ons groep gaat nu uit elkaar... ieder gaat zijn/ haar eigen weg. Ik vind het ook wel goed. We hebben veel plezier beleefd, maar je gaat nu eenmaal niet naar Australie om continu met Nederlanders om te gaan. Wat ik ga doen is nog onzeker... ga ik nu eindelijk eens werk zoeken in sydney?? Als ik niets vind vlieg ik naar Nieuw-Zeeland... Ik zie het allemaal wel... de komende week zal het duidelijk worden.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer