Roadtrip Adelaide - Perth

Hallo lui,

Ik ben nu een kleine week in Perth aangekomen en het is hier bloedheet!!! Doordat het iIedere dag rond de 40 graden zonder een briesje is, kan je overdag praktisch niets doen. Uiteraard ben ik wel een aantal keer op stap geweest en mijn Perth vind ik echt een geweldige stad! Sydney was goed omdat het zo levendig was, Melbourne was wel mooi maar viel tegen omdat het de helft van de tijd dood was en in Adelaide was eigenlijk praktisch niets te doen. Maar Perth springt er echt bovenuit. In de straten hebben ze steeds van die kleine pleinen/ parken gecreerd die echt gezellig zijn. Dit komt door de intime sfeer die in de parken en pleinen heerst. Dit hebeen ze echt goed gedaan hiero! Helaas heb ik nog geen foto's van Perth gemaakt, maar die komen zeker nog!

De roadtrip was uiteraard weer geslaagd. We begonnen in Adelaide en gingen eerst richting de centrum van Australie naar Coober Pedy. Dit is een dorp waar veel gemijnd wordt en vanwege de hitte wonen vele mensen ook ondergonds! We zijn hier naar toe gereden en hebben ook een nacht in een ondergrondsekamping doorgebracht.

Terugkijkend naar deze actie is het best vreemd om te zeggen dat we ca. 1000 km hebben omgereden (500 km naar het noorden en weer terug) om een keer ondergronds te slapen.....

Vervolgens gingen we richting het westen naar Perth. Maar om daar te komen moesten we eerst een woestjin doorkruizen. Dit hebben we in twee dagen gedaan. Elke dag om 7 uur opgestaan en zo vroeg mogelijk vertrekken en doorrijden totdat de dag het niet meer toeliet. Want bij zonsondergang komen de kangeroes, wombats, possums, etc. eten zoeken langs de weg. Wanneer je een van die beesten aanrijdt is je reis ten einde.

Na de woestijn gingen we langs de kust richting Perth, waar we probeerden te gaan surfen.

Wat deze roadtrip karateriseerd is de lange rechte wegen en de vriendelijkheid van de australische volk! De lange rechte wegen zijn opzichzelf niet zo bijzonder, maar omdat we echt veel km's hebben afgelecht is het mooie van de reis de contrasten tussen de landschap. De woestijn, steppe, bossen, etc.

De mensen hier zijn echt vriendelijk. Toen we in Adelaide vertrokken kwamen we bij het inladen David tegen en hij bood ons gewoon aan om bij hem gratis te logeren. David is echt een grappige kerel.. Hij is gewoon nog in de jaren 60 of 70 blijven hangen en ziet zichzelf niet als een hippie maar een  "moonbean". Hij verkondigd ook nog steeds worldpeace en heeft allemaal dvd's van de concerten in de jaren 60 of 70 voor de wereldvrede, etc. Maar David is echt een goede gozer.

Op een avondje in een kroeg in een stad waar maar 30 mensen wonen kwamen we Rick en Julie tegen. Ze hebben een schaaphouderij en hun land is, als je de ene uithoek naar de andere uithoek rijdt, 140 km lang! Ze boden ons aan om ons mee te nemenm in hun 4-wheel drive en naar de grens van hun eigendom te rijden en daar de op 2-na grootste salt-lake van Australie te bekijken. Het mooie hiervan is dat deze uitstrekt totaan de horizon en in de lake zitten ook eilanden en deze lijken, door de weerspiegeling, te zweven boven de grond.. echt geweldig. Vervolgens boden ze ons een echte australische barbeque aan!

We gingen ook een keer camperen in een camp-area waar een groep vissers zaten, en zij gaven ons hun dagsvangst (gefileerd en al) met allerlei kruiden etc om deze te bereiden!

 

 

OPDRACHT ZWALUWEN 8

Ik heb twee opdrachten meegekregen van mijn teamgenoten.

1. Hijs een aboriginal in je zauwenshirt en maak er een foto van.

2. Drink een fles whisky met aboriginals

De eerste heb ik met deze roadtrip volbracht! Ik had uiteraard al veel meer aboriginals gezien, maar dit zijn (wat ik nu ff noem) nep aboriginals.. Deze aboriginals hadden het best goed of waren op de geld van de toeristen uit door midden op straat op hun digeridoo te blazen en wanneer ze klaar waren pakten ze gewoon hun mobiele telefoon, etc. en gingen dan weer weg. In Coober Pedy watren echter de echt hopeloze aboriginals. Ze slenteren echt de hele dag over straat en altijd met een alcoholisch drankje in hun hand. Het mooie van deze foto is dat de kerel te dronken was om de shirt op een normale manier aan te doen. Maar op deze manier zie je tenminste mijn bijnaam. :)

De tweede opdracht wilde ik ook met hun doen, maar toen andere aboriginals de comotie zagen bleven ze komen en toen werd de sfeer al snel minder.. we besloten maar te gaan. Wanneer ik weer echte aboriginals zie zal ik deze zeker vervullen!

Andere leuke foto's:

Dit is de kustlijn van Zuid Australie. De kliffen zijn 100 - 150 m hoog. In eerste instantie leken ze maar 50 m ofzo, maar toen iemand naar de andere kant liep zag je pas echt de verhoudingen.

We hadden wel de discussie van.. zal je het overleven als je hier zou gaan klifjumpen??

Uiteraard niet uitgeprobeerd, want er was geen mogelijkheid om uit het water te komen..

Een roze meer!! Dit komt door de type algen die in zich de meer bevinden. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer