Scandinavie!

Dag allen,

Ok ik ben niet meer op reis, dus jullie zullen vast denken vanwaar deze mail. Ik ga deze site aanhouden om ook mijn (langere) vakanties op te zetten gewoon omdat het een leuke manier is om de vakantieherinneringen te bewaren. Dus mocht je de e-mails van de verhalen niet meer willen ontvangen kun je je gewoon afmelden voor mijn mailinglist.

Ik ben nu dus in Oslo voor een 3,5 weekse reis door Scandinavie. Ik heb altijd al door Scandinavie willen reizen vanwege de mooie natuur en nu kon ik het goed combineren met het bezoeken van vrienden die ik vorig jaar met reizen heb ontmoet.

De eerste bestemming was Jan, een maat met wie ik zo'n 3 maanden heb gereisd. Heb hem in Darwin ontmoet en vervolgens zijn we via Cairns naar Sydney gereden. Het was geweldig om hem weer te onmoeten. Hij werkt bij zijn vader op een boederij met koeien en woont nu in een oude boerderij dat op op een stuk land dat ze net hebben aangekocht omdat ze willen gaaan uitbreiden van 80 naar 200 koeien. Maar goed, het was echt klote weer maar besloten toch te gaan barbequen omdat wij dat veelvuldig in Australie hebben gedaan en de regen kon de pret niet drukken. Vanwege het weer hebben een halve fles spiritus gebruikt om de barbeque aan te krijgen, maar leuk was het wel!

We hebben maar een nacht bij Jan overnacht omdat het weer zo slecht was en we daardoor niet zoveel konden doen. Jan wilde met ons gaan waterskien! Maar we hebben afgesproken om op de terugweg weer langs te gaan en langer te blijven. Hopelijk is het dan wel mooi weer en kunnen we waterskieen e.d.

De tweede stop was Kopenhagen. Mijn reisgenoot Joyce werd meteen helemaal verliefd op de stad vanwege alle oude sfeervolle straten en de culturele activiteiten. Ik vind Kopenhagen wel ok, Praag was voor mij qua sfeer vele malen beter en als jullie mijn vorige verhalen goed hebben gevolgd hebben jullie in mijn startverhaal gelezen dat ik een cultuurbarbaar ben... :). Het weer in de drie dagen dat we hier verbleven was heel slecht waardoor ons moraal een beetje in onze schoenen begon te zinken, mede doordat we op camping verblijven. En de weersberichten in Zweden waren ook niet goed, dus er waren momenten dat we het niet echt meer zagen zitten. 

Joyce is trouwens een vriendin die ik ook met riezen heb ontmoet. Ik ontmoette haar toen wij voor de floadwayt moesten wachten en zij ook, vervolgens hebben we nog tijd doorgebracht in Darwin en ik heb haar ook een keer opgezocht oen ze op een geitenboerdeij werkte. Voor de duidelijkheid, ze is niet mijn vriendin, daar haar vriend, van wat ik van haar heb vernomen, met enige gemis thuis zit.

Na Kopenhagen wilden we naar Stokholm om Karin op te zoeken, ik had haar ontmoet op Koh Toa met duiken en in mijn laatste duik werd zij aangevallen door een 'triggerfish' waardoor ze in paniek raakte, ik had haar dus onderwater 'gered'. :)

Helaas had ze het deze week erg druk met werk omdat ze vrijdag een deadline heeft en daardoor 60-80 uur moet werken. We hebben onze plannen dus gewijzigd en gaan nu via Noorwegen omhoog om vervolgens via Zweden naar beneden te gaan.

De volgende stop werd dus Goteborg en wat is dat een mooie stad zeg! En het weer zat voor het eerst ook een keer mee! Maar, echt waar vergeet Perth, Darwin, etc... mocht ik willen emigregren dan wordt het zeker Goteborg!!! De stad heeft gewoon echt alles, mooie oude centrum met mooie breed opgezette straten met echt mooie groen erin met veel drukte en gezelligheid. De stuk wat we hebben gezien heeft voor mij ook een trendy sfeer. En mocht je de stad een beetje zat zijn hoef je maar 10 minuten in de auto te zitten en dan zit je in een de mooie natuur, waar wij een nacht gekampeerd hebben. Je merkt het al, ik ben helemaal gek van Goteborg! Ik heb mijn kabel niet mee om de foto's erop te zetten, maar zal het de volgende keer zeker doen! Oja, wat ook niet verkeerd is zijn de mooie vrouwen!! :) Sta je stil voor een zebrapad, zie je gewoon voor je allemaal mooie vrouwen, draai je naar links en rechts, staan ze daar ook! Je merkt het al Goteborg heeft alles! Stiekem ook gekeken wat een huis kost hiero en tis ruim 1 ton tot 2 ton, das niet onbetaalbaar :).

Onze reis van Goteborg naar Oslo was ook bijzonder, we besloten om de laatste helft niet via de snelweg te doen vanwege de tolwegen, dat hebben we ondertussen wel genoeg betaald. Eva (mijn tomtom) leidde ons dus via een omweg naar Oslo en dat was wonderbaarlijk mooi, in plaats van alles alles langs de snelweg te zien, reden we nu ook door de dorpen etc. We hebben nu ook de idylische (?) Zweedse boerderijen op heuveltjes gezien die je ook in de series van Heidie oid ziet.

En nu dus in Oslo. We zijn vandaag aangekomen en we blijven hier twee nachten. Joyce is weer in haar nopjes omdat hier wederom veel culturele dingen te doen is. Met veel dingen ga ik wel met haar mee, maar moet het veelal veel eerder dan haar afhaken, vaak ga ik dan in de cateria van de museum of galerie een beirtje drinken :). Maar das hier niet geodkoop :S. In Kopenhagen koste mij dat dus 4 euro ... ai caramba.... Maar goed ik geniet wel van de steden.

Ik moest een beetje wennen aan Oslo met Goteborg nog vers in mijn geheugen, maar we hebben nu een paar uur rondgelopen en hierin ook de nationaal galerij en historisch museum bezocht, maar ik begin Oslo nu ook een beetje te waarderen. De hoofdstraat in het centrum is ook wel een mooie en sfeervolle en gezellige straat.

Na Oslo staat vooralsnog Bergen op het programma in de regio zijn veel fjorden te bewonderen. Dan naar Trondheim om vervolgens naar Umea in Zweden te gaan waar ik Lisa en Josefin ga ontmoeten. Hen heb ik in mijn beginperiode van mijn reis in Sydney ontmoet. Ik heb Kerst en Oud en Nieuw met ze gevierd en later heb ik hun ook even in Darwin gezien voordat ze naar ZO-Azie vlogen voor hun terugreis. Ik heb er zin in om hun weer te zien, vervolgens naar Stokholm om Karin te ontmoeten en dan naar Malmo om Sandra en Frida te onmoeten. Met hen heb ik van Melbourne naar Adelaide gereisd. 

Het wordt dus een mooie reis en drie mooie landen, alhoewel van wat ik gezien heb van Denemarken (beperkt, voornamelijk vanuit de snelweg) niet meteen onder de indruk ben.

Het is weer een lange verhaal, maar heb eigenlijk ook zoveel te vertellen na een week.

Tot de volgende verhaal

Hoang aka PANKY

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer