Startverhaal

Hallo lui,

 

Om het thuisfront ook op de hoogte te houden van mijn verrichtingen/ streken heb ik me bij deze site aangemeld. In de voorbereiding op mijn reis heb ik veel vragen gekregen van “waarom doe je het?”, “wat ga je doen?”, etc. In dit startverhaal zal ik hier op ingaan.

 

Waarom

Zowat iedereen die ik in mijn voorbereiding sprak zei dat hij/ zij het ook graag zouden willen doen, “maar…”. En dan komen de redenen wat hen weerhoud het niet te doen. Ik heb het geluk dat ik nu geen verplichtingen heb, (net afgestudeerd, geen werk en geen huis) waardoor ik de mogelijkheid heb om op reis te gaan.

De reden waarom ik op reis ga zijn veelal de redenen waarom jullie zelf op reis zouden willen gaan, zoals levenservaring, avontuur, werken kan ik nog altijd, etc.

 

De heenreis

Ik heb bij Australian Backpackers een groepsreis voor de eerste 5 dagen geboekt. Dit heb ik gedaan om twee redenen.

De hoofdreden hiervoor is (en daar kom ik eerlijk voor uit) luiheid, omdat in deze dagen het visum, bankrekening, sofi-nummer en postadres geregeld worden. Ik moet er dan wel zelf bij zijn, maar hoef het dan niet zelf te gaan regelen. (Alhoewel ik achteraf hoor dat het een “piece of cake” is)

Daarnaast is het ook leuk om in het begin met een groep op stap te gaan, zo ontmoet je al wat lotgenoten.

 

6 december is het zover! We verzamelen om 11:30 op Schiphol en om 14:35 vertrekt ons vliegtuig vanuit Schiphol naar Bangkok. Hier maken we een korte tankstop, waarna we 14 uur na vertrek vanuit Schiphol om 13:05 (lokale tijd) aankomen in Taipei. Hier hebben we een dagkamer in een hotel nabij het vliegveld. In Taipei zijn er plannen om met een groep het Taipei 101 (Dit is een van de hoogste gebouwen ter wereld en volgens mij heet het gebouw zo) te bezoeken. Echter vliegen we al rond middernacht door naar Sydney. De vraag is of we na het aftrekken van de uit- en inchecktijd nog tijd hebben om het centrum te bezoeken. Op 8 december rond 9:30 (lokale tijd) landen we dan in Sydney waar het avontuur kan beginnen!

 

Wat ben ik van plan

Het eerste beeld dat de meeste mensen van Australië hebben is de outback met de aboriginals. Dit is voor velen een belangrijke reden om naar Australië te gaan. Dit is bij mij NIET het geval! Ik heb echt geen behoefte om naar de outback te gaan. Het enige wat je hier ziet is rood zand!! Voor je, achter je, links van je en rechts van je, overal rood zand… En das niet voor even, maar de hele dag!!! Das voor mij geen vermaak, dus die Ayers Rock sla ik over.

Een andere reden voor velen is de aboriginalcultuur. Voor diegene die mij nog niet goed kennen: Ik ben een grote cultuurbarbaar! (Ik weet dat het erg is) Dus ook dit sla ik over.

Mocht ik met mijn rondreis toch in de buurt van een aboriginalstam zijn, zal ik het niet nalaten om ff wat om te rijden en bij hen langs te gaan, maar daar houdt het dan wat mij betreft ook mee op. (PINO, ik ben jouw verzoek niet vergeten en probeer wanneer ik een echte (dronken) aboriginal tegenkom, deze in mijn Zwaluwen shirt te hijsen en hiervan een foto te maken)

Dit dus niet...

Dit ook niet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig heeft Australië langs de kusten ook een prachtige natuur met een breed scala aan flora en fauna. Hier is het mij om te doen! (Wel oppassen voor al die nare beestjes uiteraard. Alhoewel sommigen van jullie het juist zielig voor die beestjes vinden omdat ik in de buurt ben....)

 

 

 

 

 

Het eerste idee

Wanneer je op een dergelijke reis gaat, gaan veel van de plannen die je vooraf gemaakt hebt toch niet door. Je ontmoet andere mensen en die brengen je weer op andere, leukere ideeën!

Er zijn drie dingen die ik zeker wil gaan doen. Deze zijn Kerst en oud & nieuw vieren in Sydney, een rondreis door Nieuw Zeeland en een duikcursus in The Great Barrier Reef!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn niet de goedkoopste dingen om te doen, vandaar dat ik ze in het begin van mijn reis doe, omdat ik dan nog geld heb. De dingen die ik ook graag zou willen doen, maar niet perse hoef zijn Tasmanie, Broome (noord-west) en Perth.

Op Tasmanie en de regio noord-west Australië schijnt de natuur ook schitterend te zijn. En Perth wil ik bekijken vanuit mijn vakgebied. Het schijnt stedenbouwkundig zo geweldig opgezet te zijn dat hiervan veel te leren is.

 

Op het moment heb ik twee reisroutes in mijn hoofd. Alhoewel de kans groot is dat de route toch anders wordt geeft het jullie een goed idee van waar wat ligt. De in paars aangegeven lijnen zijn hierbij opties. En het is afhankelijk van mijn financien en tijd welke optie ik neem.

 

EERSTE IDEE:

1. Sydney

2. Nieuw Zeeland

3. Great Barrier Reef

4. Tasmanie

5. Broome

6. Perth

 

TWEEDE IDEE:

A. Sydney

B. Nieuw Zeeland

C. Great Barrier Reef

D. Broome

E. Perth

F. Adelaide

G. Tasmanie

H. Brisbane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De terugreis

Ik heb een open jaar ticket en kan binnen 1 jaar ieder moment vanuit Sydney of Brisbane terug vliegen. De eerste stop op de terugweg is Hongkong. Hier ben ik van plan om een week te blijven, omdat het hier relatief duur is.

Vervolgens is de volgende stop Thailand. Hier ben ik van plan 2 weken te blijven en dan te vliegen naar Vietnam. Dit ticket heb ik nog niet en zal deze in Australië moeten kopen.

In Vietnam ontmoet ik mijn moeder en broer en zus. Hier verblijven we een maand bij onze familie. De intentie is ook om hier een rondreis van twee weken langs de kust van Saigon naar Hanoi te maken en terug.

Na Vietnam vlieg ik weer terug naar Thailand. Afhankelijk van mijn financiële situatie ben ik plan om hier wederom twee weken te verblijven en de andere kant van Thailand op te gaan.

En dan houdt mijn reis op en vlieg ik terug naar Nederland. Ik verwacht hier begin - half september weer te zijn.

 

Dit was het voor nu. Het eerst volgende verhaal zal vanuit Australie komen. Ik zal proberen met enige regelmaat de site bij te houden met verhalen en foto's!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer