Stuck in the middle of nowhere

Zoals de titel aan aangeeft zijn we gestrand. De auto heeft het in Wyndham begeven en omdat het 5 dagen duurt voordat de onderdeel eindelijk aankomt zit we er ook vast. En omdat Wyndham een gehucht is waar echt HELEMAAL NIETS te doen is, is dit echt een worst-case scenario.

We beraadde ons op onze opties en belsoten maar om liftend naar Kannanurra t egaan, zo'n 100 km verderop. Dit is tenminste een drop die 6x zo groot is en misschien is hier dna wel wat te doen.

We kregen van de monteur te horen dat de bakker ieder ochtend naar Kannaurra reed om daar zijn brood af te leveren. Eenmaal hier aangekomen zouden we waarschijnlijk wel een lift kunnen krijgen, maar we moesten in de middag maar teugkomen omdat de persoon die rijdt er dan is. Het enige was dat we niet met zijn alle mee konden.

Voordat we de bakkerij hadden verlaten werden we aangesproken door een dame en een meneer. (Jane en David) Ze waren sociale medewerkers en waren in Wyndham om hun patienten te bezoeken. Zij gaven aan dat ze na hun lunch naar Kannanurra gingen en dat we mee konden gaan.

Eenmaal in Kannanurra aangekomen bleek er het onderdeel wel in Kannurra aanwezig te zijn. Ik had nl de visitors centre in Kannanurra gebeld om een boodschap achter te laten voor vrienden die we langs de weg zijn tegengekomen. We zouden eigenlijk samen naar Darwin rijden, maar dat zat er voor ons uiteraard niet meer in. Zij gingen die dag nl wat toeristische dingen doen en we hadden afgesproken om in Kannanurra elkaar weer te onmoeten.

De dame van de visitors centre had aangeboden om de garages in Kannanurra op te bellen omdat ze het ons niet kon aandoen om 5 dagen in Wyndham vast te zitten, wetende dat er echt HELEMAAL NIETS te doen valt! Das echt ongelovelijk aardig van haar!!

En je gelooft echt niet hoe aardig de mensen hier kunnen zijn. We mochtten zelfs de auto van Jane lenen!! (een bijna nieuw Landcruiser!!) Hij zou anders toch maar op de parkeerplaats staan. Over de benzine hoefden we ons geen zorgen te maken, want dit werd tocht betaald door haar werkgever (overheid) en we hoefden ons ook geen zorgen te maken dat we de auto zouden beschadigen, het was toch een leasebak. Het enige was dat we de auto terug moesten brengen voordat ze klaar was met werken.

Toen we de auto terugbrachtten (met chocolade als bedankje) mochten we de auto ook de volgende dag lenen als we de omgeving wilden verkennen.

We hebben de dag erop met de lui van de andere auto naar Lake Argyle gereden. We dachtten hier te gaan zwemmen, maar dat werd afgeraden, omdat hier zoutwaterkrokodillen zwommen. Daardoor erden er ook geen gelegenheden gemaakt om het water in te gaan afgezien dan met een boot.

Onze vrienden hebben we trouwens onmoet toen we voor een "floodway" moesten wachten. m.a.w. de weg zat onder water. Zo'n 25 m lang en 30 cm diep. Wij hebben hier zo'n 3 uur gewacht met de hoop dat het water zou zakken, maar dat deed het niet. En na 2 uur kwamen zij aan. (Een Israelische koppel en twee Nederlandse meiden) Na die 3 uur kwam er een auto met tweewielaandrijving aan en die reed er gewoon doorheen. Waarop we na een inspectie van de weg (Er zaten echt grote gaten in) besloten ook maar te gaan.

We zitten nu dus in Kannanurra en ons volgende obstakel is om maandag terug te gaan naar Wyndham. Dit is niet geheel gemakkelijk want niet vele gaan die kant op. Wyndham is nl een dorp aan de zee en is een eindstastion. Velen gaan daardoor de andere kant op.

Ik heb gisteravond overigens voor het eerst gewerkt hier in Australie als keukenhulp. We zaten in de hostel en de eigenaar werd gebeld of hij mensen had die wilden werken. Dus ik heb mijn eerste $60,- verdiend voor 5 uur werken. Het is niet echt veel, maar toch beter dan niets en anders zat ik toch maar in de hostel te klooien... Vanavond kan ik daar weer werken en zodoende kan ik toch nog wat geld verdienen voor de reparatie van mijn auto...

Gedurende de roadtrip vanuit Perth hebben we ook veel gedaan, maar dat vertel ik morgen wel. Zit nu al te lang achter de pc. Heb nl dit verhaal 2x moeten schrijven omdat de pc vastliep toen ik bijna klaar was de laatste keer.

Enkele highlights zijn iig. Dolfijnen gevoerd, gesnorkeld met schildpadden, haaien, zeeslangen, etc...

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer