Tijd in Darwin bijna ten einde

Hey hallo,

 

Om te beginnen wil ik vermelden dat ik foto’s in mijn vorige verhalen heb gezet.

 

Keb alweer een tijdje niets van mij laten horen, maar dit komt omdat ik de laatste tijd ook niet echt veel heb gedaan anders dan werken en in Darwin rondhoangen.

Wat het werken betreft voor backpackers is het idee dat wanneer je zonder geld zit, je kan gaan werken om weer verder te reizen... Dit idee kan je bijna bestempelen als een fabel... Want je geeft het geld bijna net zo hard uit... Er zijn er maar enkelen die dit kunnen. Of ze verdienen heel goed of ze bijten op een houtje. Ikzelf heb niet echt veel kunnen sparen. Want na een week (lees: bijna dagelijks) werken heb je op zijn minst wel een biertje verdiend. Het probleem is dat ja vaak vind dat je er niet 1, maar veel meer biertjes verdiend!

Hieronder zien jullie mijn collega's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben nog wel naar Kakadu gegaan, Hier hebben we een tour gedaan met springende krokodillen. Voor de rest hebben we een aantal uitkijkposten en kunstwerken aboriginals op rotsen bezocht, wandelingen gemaakt en gezwommen onder watervallen en beekjes! Helaas heb ik hier geen foto’s van omdat mijn accu leeg was. Mijn vrienden zouden deze foto’s nog wel naar mij mailen….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de rest heb ik me best wel vermaakt hier in Darwin. Overdag verveel ik me niet omdat ik aan het werk ben en ‘s avonds is het best wel gezellig in Darwin. Wat het uitgaansleven in Darwin onderscheidt van al die andere steden, waar de backers veelal naar de backpackers tenten gaan en de locale bevolking naar andere, is dat de bars en discotheken bezocht worden door de backpackers en de locale bevolking. Hierdoor hing er toch wel een leuke sfeer.

 

Ik beleef ook veel plezier met de mensen die ik de hostel heb ontmoet. Ik heb de laatste weken vooral met Simon (hier is jou vermelding!) en Jan (een Deen) doorgebracht. We gaan met anderen (meestal een groep van ca 10 personen) regelmatig barbequen aan het strand. Naast het lekkere eten worden we hier ook getrakteerd op een mooie zonsondergang, waarna we ook nog een kampvuur bouwen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de barbeques gaan we ook wekelijks naar een quizavond in een kroeg. De laatste twee keer zijn we 2e geworden en wonnen dan een bartap van $50,-!! De quiz bestaat uit 3 ronden van 14 vragen. De eerste ronde maken zij de vragen.

De tweede ronde wordt gemaakt door de teams. Ieder team moet van te voren 3 vragen maken met antwoorden en daaruit kiezen ze dan 1 vraag per team. De laatste keer had ik een vraag die niemand wist behalve ik. “Van welke farao is de grootste piramide in Egypte? Cheops of Gizeh”.

En de laatste ronde is een muziek ronde. Ze laten enkele seconden van de intro horen en dan moet je raden welk nummer het is.

Tussen de ronden door kun je 5 bonuspunten verdienen door opdrachten te winnen.

Eerste bousopdracht is meestal een bal in een emmer gooien. Per keer dat je raak gooit, krijg je een punt.

Tweede bonusopdracht is een doos met je mond oppakken zonder dat je handen, hoofd en knieen de grond raken. Ieder keer wordt er een stuk van de doos afgescheurt. Je raakt versteld hoe mensen kunnen buigen. Er was zelfs een kerel die de doos met zijn mond oppakte terwijl alles was afgescheurt. Er was dus nog alleen een bodemplaat...

De derde ronde is haal wat uit het publiek. De presentator roept een voorwerp en dat moet je dan zsm halen. De laatste valt af. Ik laat het aan jullie fantasie over wat er allemaal uit het publiek gehaald moet worden. ;)

Maar in de laatste week waren goed voorbereid op dit spel. We zaten dicht bij het podium en hadden alle voorwerpen al klaar liggen, waardoor we deze dan ook wonnen.

 

En nu loopt mijn periode in Darwin bijna ten einde. Maandag ga ik richting Cairns aan de oostkust en vervolgens langs de oostkust naar beneden naar Sydney.

Jan gaat de rest van de reis met mij meerijden. Zijn vlucht vertrekt op 19 juni van Sydney en die van mij op 1 juli. Zodoende heb ik nog zo’n twee weken om mijn auto te verkopen. Daarnaast gaat er een ook een zwitser mee en later op de dag ontmoet ik twee meiden om te kijken of we dezelfde ideeen hebben over de reis als wij.

Alhoewel ik het niet had verwacht zal ik Darwin toch wel een beetje missen, heb zeker de laatste weken veel plezier gehad met de mensen die ik hier heb ontmoet.

En het mooie is wanneer je een tijdje op een plek blijft, je de mogelijkheid hebt om de mensen die je onderweg hebt onmoet ook weer te zien. Wanneer ze in dezelfde stad zitten is een afspraak met de mail zo gemaakt!

 

Dit was het dan wel zo’n beetje. Volgende verhaal komt vanuit de oostkust.

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer