Update Thailand

Laaste keer liet ik jullie mijn hgeustouse op de heuvel zien. Ik ben daar us een week gebleven tot na de fullmoon party. De fullmoonparty was leuk, iedere strandtent had zijn eigen DJ en de luidsprekers stonden uiteraard op volle toeren! Het alcohol vloeide overvloedig! Ik ben echter niet een super partyanimal dus ben ik rond een uur of 3 a 4 naar huis gegaan... Feesie duurde tot 11 uur in de ochtend.

Om te illustreren wat voor feestje het is: De volgende ochtend kwam ik een kerel om 13:00 tegen in zijn boxershort. Hij zei dat hij net een uur geleden wakker is geworden in zijn boxershort.. hij was dus alles kwijt geraakt en hij moest naar het buureiland (Ko Samui) omdat hij daar verbleef. Ik had hem maar naar de toeristeninformatie gestuurd.

Nu ben ik op Ko Tao en dit staat bekend als het eiland waar je het goedkoopst ter wereld duikbrevetten kunt halen. Ik ben hier nu 9 dagen en heb mijn "Open Water", "Advanched Open Water" en "Rescue Diver" curses afgerond. M.a.w. Ik ben een gecertificeerd redding duiker!! Uiteraard zeg ik gecertificeerd want zeg nou eerlijk... in 9 dagen... Ik heb de theoretische kennis, maar heb ze niet uitvoerig geoefend zoals zou moeten.

Met de "Advance Open Water" heb ik onder andere tot 30 m diep gedoken en heb ook rifhaaien van ruim 1 meter gezien op deze diepte!! Ze worden max 1,5 m groot.

De leukste curses was toch wel de "Rescue Diver". We hadden George (een dive master trainee) mee en zij speelde scenario na van bewusteloze duiker en duiker in paniek in het water en op het wateroppervlakte. Wij (ik en mijn buddy Ilias) moesten haar dus iedere keer redden. Ohja, moet uiteraard ook vermelden dat ik haar 3x heb laten verdrinken in al die oefeningen.. ooopps...Als voorwaarde om aan de eisen va nde trainin gte voldoen, moet je minstens 1x een bewusteloze duiker alleen op een boot zien te krijgen. En om het moeilijker te maken moet je die persoon gedurende de redding continu beademen. Ik heb haar dus 2 keer niet binnen de tijdsperiode (30 seconde) op de boot gekregen..

En een andere keer was ze een vermoeide duiker. De dag ervoor zag ik al een kano op de boot, dus ik zei al tegen Ilias dat ik die de volgende dag voor de redding zou gebruiken voor de gein...  Uiteraard helemaal misgelopen. De kano bleef bij de laatste stootkussen van de boot haken, voordat ik erin kon springen. Hetgeen resulteerde dat Ilias beide verdrenkelingen redde.

Het was uiteraard veel makkelijker en sneller om erin te springen en te gaan redden (wist ik ook wel), maar ik was wel origineel me de kano en nu zullen ze me voor een tijd in ieder geval niet meer vergeten.. hehehe. Toen ik de kano erin gooide moesten de personen die hun verdinking naspeelden ook allemaal lachen.

En nu zit ik in een tweesprong... Ga ik nog verder met duiken, maw ga ik voor mijn dive master? Of ga ik en maand rondreizen in Vietnam. En dan kan ik ook og Chiang Mai bezoeken (een mooie stad ik het noorden)

Wanneer ik besluit door te gaan met duiken, zal ik nog wel naar Vietnam gaan, maar dan ga ik uitsluiten mijn familie opzoeken in Saigon voor een kleine week.

Beide opties zijn zeer aantrekkelijk en ik weet het niet. De dive master duurt nl minimaal 4 weken, maar dan leer je weinig, ik zal het dan in 6 a 6,5 week doen.

Ik wil wel morgen of overmorgen beslissen, anders blijf ik te lang nutteloos hangen hier op Ko Tao.

TEn slotte zien jullie geen foto's in mijn verhaal. Dit komt omdat mijn camera kapot is!!!! Denk dtahet teveel water heeft gekregen op een regenachtige dag. Gelukkig heb ik wel een goede verzekering, maar hier op de eilanden kan ik geen goede camera kopen, dat kan pas in Bangkok, dus kan voorlopig geen foto's met jullie delen.

Tot over 8 weken in NL!!!

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer