Vlucht & Bangkok

Zoals beloofd een verhaal over mijn vlucht, mijn eerste week Bangkok en mijn plannen.

Mijn vlucht.. daar kan ik kort over zijn, deze was lang en vermoeiend. In totaal zo'n 25 uur onderweg en drie vluchten. Gelukkig hadden de vliegtuigen een goed entertainment system, waardoor de vluchten minder lang leken dan ze waren.

Eenmaal in Bangkok aangekomen, had ik geen flauw idee wat ik moest doen. Ik wilde voordat ik wegging nog ff wat inlezen, maar had door het gedoe met mijn auto geen tijd meer.

Er stond me iets bij dat ik een visum moest aanvragen, dus ik ging maar naar de rij van "visa on arival" Nadat ik alles had ingevuld, liep ik naar de balie waar die kerel me praktisch in mijn gezicht uitlachte... Ik kon gewoon door de douane en kreeg daar een visum.

Ik ging probleemloos door de douane en kwam wederom in een situatie van.. "en wat nu?" Ik wist dat er een straat was waar de meeste backpacers heen gingen, maar was de straatnaam vergeten. Ging maar naar een informatiepunt en ze vermelden dat ik naar Khao San road moest en ik bus nr 2 kon nemen. Ik nam liever geen taxi omdat ik zoveel verhalen heb gehoord van dat ze naar een andere (veel) duurdere hotel/ geusthouse (geusthouse = hostel) werden gebracht.

Maar omdat ze hier een totaal andere schrift gebruiken, kon ik dus met geen mogelijkheid de borden lezen. Maw, hoe weet ik nou wanneer ik moet uitstappen. Gelukkig bleek Khao San road de laatste halte te zijn, dus dat kan niet missen.. althans dat zou je zeggen...

Na een busrit van ruim een uur (kosten: 2 euro!!!) stopte de bus. Iedereen stond op en enkelen mompelde iets van Khao San road. Ik stapte ook maar uit. Vervolgens bleek dat velen ook weer instapten, maar toen ik dat eindelijk door kreeg, was de bus al vertrokken. Had toen maar iemand gevraagd waar het was en werd een straatje ingestuurd.
Dit straatje stond vol met geusthouses dus in nam aan dat het de goede bestemming was, na een rondje te hebben gelopen ging ik bij de geusthouse boeken die mij het leukst leek. En weet je wat ik moest betalen??? 4 euro per nacht voor een 1-persoonskamer met toilet en douche!!! Omdat ik een vermoeden had dat het toch niet Khao San road was besloot ik maar voor 2 nachten te boeken, zodat ik alsnog naar Khao San kon gaan, mocht dat beter zijn.

De dag erna dus naar Khao San. En wat bleek.. het was totale chaos hiero! De drukte van de winkels, de markt, de toeristen, taxi's, tuk tuk's, etc... Ik bleef dus lekker in mijn rustige straatje, dat maar 2 straten verdop was.

Khao San road

Mijn straatje:

Sam Buttri road

De derde dag wat afgesproken met Arrianne. Arrianne is een Nederlandse meid die ik in Australie ben tegengekomen. Zij is 4 juli weer terug gevlogen naar Nederland en dit was dus voor mij een uitgelzen moment om haar uit te horen over hoe of wat.

Heb ook een dagje naar enkele tempels bezocht. Ze staan praktisch op ieder hoek...

En ik kan jullie de informatie over het eten utieraard ook niet ontnemen... Tis hier zo lekker en ook zo goedkoop. En wanneer je naar de straten gaat waar minder toeristen komen krijg je nog meer en is het nog lekkerder. Het lijkt erop dat de lui in de toeristenstraatjes de smaak wat afvlakken voor de toeristen. Kosten op straat voor een maaltijd is ca 0,5 euro en in mijn hostel kost een maaltijd ca. 1 euro!

Eten op een onbekende straat

Thaise nassi

erg lekker!!

En nu mijn plannen. Ik ga vanavond om 8 uur richting Ko Pha Ngan (Ko betekend eiland) waar ik morgenochtend om 10:30 aankom. Op Ko Pha Ngan vind 11 - 12 juli de fullmoon party plaats. Maar omdat duizende toeristen hier opaf komen moet je er vroeg bij zijn voor accomodatie. Een week te vroeg is eigenlijk iets teveel van het goede, maar ik wilde weg uit Bangkok en nu kan ik misschien ook genieten van het eiland voordat het vol gaat stromen. Lekker op het strand liggen, kleurtje bijwerken, snorkelen, brommertje huren om het eiland te verkennen.. zoals je ziet zal ik me wel vermaken.

14 juli ga ik dan naar Ko Tao. Hier ga ik mijn duikcursessen doen. Ga de "open water" en gevorderde curses doen, waardoor ik wereldwijd tot 30m diep mag gaan duiken!

Daarna weet ik het nog niet. Misschien naar eilanden in de Andaman zee aan de westkust. Deze zee schijnt helderder en mooier te zijn. Tis nu echter regenseizoen en daardoor weet ik niet of het nu wel zo mooi is. De eilanden aan de oostkust hebben wat dat betreft nauwelijks hinder van het regenseizoen.

Ergens ga ik ook nog een "visa-run" doen. Ik doe dan een dagtripje naar Birma om een nieuwe visum te krijgen voor Thailand. Mijn visum eindigd nu nl op 29 juli. Mijn zusje en haar vriend komen echter 1 of 2 augustus aan in Bangkok, tis misschien toch wel leuk om hun te zien voordat ik naar Vietnam vlieg.

Wanneer ik weer in Bangkok ben ga ik ook een of meerdere maatpakken maken. Kosten hiervan zijn 100-110 euro voor een maatpak van casmir. En als je een polyster pak wil, kost een pak maar 60 euro!!!

Het stikt hier van klerenmakers, dus ik heb al wat rondgelopen en heb al een hele goede gevonden, hij is wel wat duurder, maar de kwaliteit is zoveel beter! Dus Huong en Alex, als jullie ook een pak willen... dan kunnen we vast wat macro korting krijgen ;)

Daarna naar Vietnam... Hoe of wat zien ik dan wel weer.

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer