vlucht

Hallo lui,

Ik ben nu alweer een week in Sydney en heb eigenlijk tot nu nog gen tijd gehad om een verhaaltje te schrijven. Ik ben namelijk met een groesreis begonnen en we zijn constand bezig geweest n in de vrije uren heb ik eigenlijk alleen op het terras gezeten en van het goede weer genoten... hehehe

De vlucht ging van Schiphol naar Hongkong, dan naar Taipei en na een daghotel naar Sydney. En mijn god wat was dat een vervelende reis! 34 uur reizen en veel turbulentie!

(Helaas nog geen foto's want de accu van mjin camera is leeg en ik heb hier geen mogelijkheid om de foto's te uploaden. Ik plak ze er later wel tussen.)

Schiphol - Hongkong (10,5 uur)

Van Schiphol naar Hongkong zat het vliegtuig praktisch vol. En aangezien ik niet in een vliegtuig kan slapen was het al een vevelende vlucht. Wat ik helemaal schandalig vond was dat er geen entertaiment set per toel aanwezig was. Er was in principe weinig te doen dan op je stoel zitten en voor je uit te staren.

Zoals onze Johan heeft gezegd heeft ieder nadeel zijn voordeel. Omdat er geen entertainmenset was zochten de prsonen van de groepsris elkaar veelvuldig op en verliep de resi toch een beetje goed.

Hongkong - Taipei (3,5 uur)

In Hongkong was er een tankstop en na 2 uur zaten we weer in het vliegtuig voor een vlucht van 3,5 uur. Ik had het naar een half uur niet meer en was totaal rusteloos. Ik keek om me heen en zag toevallig een rij van 3 stoelen die vrij waren. Gelukkig was de dame die in die rij zat niet moe en kon/ mocht ik liggen. endelijk wat rust en dat was een opluchting zeg!

In Taipei aangekomen gingen we naar een hotel. We mochten hier 5 uur blijven, dus er was wel wat tijd om naar de Taipei 101 te gaan, maar niemand is gegaan. Na zo'n vlucht was een bed wel veel aantrekkelijker dan de Taipei 101. Daarnaast is het nogal druk in Taipei en en de toren ligt 30 km verder, de kans was aanwezig dat we het niet zouden redden.

Taipei - Sydney (9 uur)

Met de vlucht van Schiphol naar Hongkong nog in de achterhoofd zag ik gigantisch op tegen deze vlucht. Gelukig had ik wat geleerd van e vorige vlucht, nl. wanneer er een rij leeg is ga daar zitten en hoop dan dat er niemand naast je gaat zitten. Zo gezegd zo gedaan en zo had ik 4 stoelen (YES!!!) tot mijn beschikking en kon ik languit liggen. Hierdoor kon ik een beetje slapen, maar het grote voordeel is dat ik kon rusten. Dez vlucht ing dus best wel ok, maar was toch vermoeind na de andere twee vluchten.

Om 9:30 kwamen we aan in Sydney en we hadden geen problemen met de douane en konden praktisch meteen doorlopen. Buitengekomen was het weer schitterend!! boven de 30 graden en geen en wolk aan de lucht!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer