Weg uit Ko Tao

Met moeite is het me dan toch gelukt om afscheid te nemen van Ko Tao. Dit is de derde keer dat ik op een plek was waar ik niet weg wilde. De eerste keer was Perth en de tweede keer was Darwin en nu dus Ko Tao. Maar om eerlijk te zijn was Ko Tao toch wel de moeilijkste, want zeg nou zelf zitten op een tropisch eiland is niet verkeerd! Een biertje doen na het duiken in een helder blauwe oceaan en 's avonds een biertje nuttigen aan een tent aan het strand zit er nu niet meer in. Maar het belangrijkste was toch de vele goede vrienden die ik hier heb gemaakt. Zal enkelen van hen vast opzoeken in Europa!

Ohja.. Ik ben nu Dive Master!!!! Ik heb mijn opleiding op 1 september afgerond en kan nu mijn kaart aanvragen. Normaliter krijgt een nieuwe Dive Master een "DMT-Chalange" (zoals beschreven in de vorige verhaal) maar omdat mijn instructeur 2 september jarig was wilde hij er geen organiseren. Wel jammer, maar in plaats daarvan zijn we met een grote groep gaan bowlen en naar een feest gegaan.
Bowlen klinkt op zich als een saaie ding om te gaan doen, maar we hadden het echt naar onze zin. Dit omdat we het niet seriues namen en ook niet konden nemen, want de baan was alles behalve recht. De groep sprong dan ook met grote euforie op wanneer er iemand in slaagde een strike of een spare te gooide.

Een ander grappig detail was dat er aan het einde van ieder baan een persoon zat die de pinnen weer opzette en de bal weer terug gooide.

Daarna dus naar een feest gegaan. 1 liter emmers met daarin een alcoolmix waren halve prijs (200 baht - 4 euro). Ik heb me dus goed vermaakt met enkele emmers vodka-mango mix!! Verder uitleg van hoe de avond is verlopen lijkt me dan ook overbodig.. hehehe

Eergisteren heb ik dan Ko Tao verlaten en gisteren ben ik in Bangkok aangekomen. Ik ging dit keer met de trein naar Bangkok omdat je hier een bed kon krijgen. Maar stom als ik ben, was ik dus in de verkeerde coupe gestapt. Op mijn kaart stond derde coupe, maar ik ben dus in de coupe's gestapt met een grote 3 aan de zijkant, hetgeen 3rd klasse betekend. Dus geen bed en het was stervens druk en kon dus met moeite een oog dicht doen. Toen het in de ochtend weer licht werd, drong het pas tot mij door dat ik in de verkeerde coupe zat. Ik zag namelijk de coupe nummer.... Tot dan was ik in de veronderstelling dat ik een verkeerde ticket had geboekt, daar ik de goedkoopste had genomen.

Achja... ik kan er nu eigenlijk wel om lachen....

Gisteren heb ik ook mijn visa voor Vietnam aangevraagd en een ticket gekocht. 7 september vlieg ik naar Saigon/ Ho Chi Minh City en 13 september vlieg ik weer terug naar Bangkok voor het einde van mijn 9,5 maandse reis. 18 september vlieg in dan naar NL. M.a.w. ik zie jullie over 2 WEKEN!!!! Goh, want geeft dat toch een raar gevoel.... Terug wil ik wel, lijkt me harstikke leuk om iedereen weer eens te zien en weer in een omgeving te zijn waar je alles bij hande hebt. Aan de andere kant zou ik zo nog langer weg willen blijven....

Tot over 2 weken!!

Hoang

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer